Mașina lunii la Mogo – Volkswagen. Reducere de până la 600 de euro pentru orice model

03.11.2021

Mașina lunii la Mogo – Volkswagen. Reducere de până la 600 de euro pentru orice model

După Opelurile vândute cu reducere în octombrie, Mașina Lunii Noiembrie la Mogo este VOLKSWAGEN! Doar în noiembrie obții o reducere de până la 600 de euro din comisionul de credit, oferit de Mogo, pentru orice model fabricat de producătorul german.  

Compania a ales să facă mai accesibil anume Volkswagen, întrucât aceasta este cea mai populară marcă germană din Republica Moldova. Că doar nu în zadar, şi în Germania, automobilul este cunoscut ca și „mașina poporului”.

Mogo te lasă să alegi singur de unde cumperi mașina. Dar, celor care mai sunt în căutarea automobilul potrivit le recomandăm acest portal.

Și pentru că vrem să te ajutăm, îți prezentăm și un top 5 al celor mai populare modele Volkswagen de la noi din țară, începând de la un automobil compact și până la cel mai râvnit SUV.

Volkswagen Polo

Primele Polo au fost produse în 1975. De atunci, producătorul german a produs șase generații, timp în care a crescut semnificativ confortul și performanțele automobilului. 

Se întâmplă des ca Polo să fie prima mașină. La fel, fiind un model compact, câștigă în competiție atunci când este vorba de o mașină nemțească pentru oraș. La piețele auto de la noi cele mai multe Polo sunt de generația patru (produse între 2002-2009) și cinci (2009-2017). Experții afirmă că penultima generație, fabricată tocmai în 13 versiuni,  are cel mai bun raport preț/calitate. Acestea sunt disponibile atât cu motoare diesel, cât și benzinare, ce pornesc de la 60 și până la 110 cai putere. Un Polo de 10 ani costă în medie 5-6 mii de euro.

În condițiile în care prețul carburanților crește de la o zi la alta, un Polo cu motor 1,4 sau 1,6 TDI este opțiunea perfectă. Aceste mașini au un consum de 5-6 litri de motorină prin oraș. Cât despre dotări, automobilul are o imagine de construcţie solidă, calitate ridicată a interiorului, scaune tari, dar confortabile. 

Volkswagen Golf

Din 1974 și până acum, Volkswagen a produs tocmai 8 generații de Golf. Să fii burlac și să conduci un Golf era visul generației născute în anii 80. Deși, între timp, oferta de mașini a crescut considerabil, modelul Golf nu și-a pierdut imaginea de automobil fiabil. 

Acum, pe pieţele locale, dar şi la persoanele fizice găsim cel mai des Golf de generațiile șase (anul producerii: 2009-2012) și șapte (2012-2019). Prețurile variază foarte mult, fiind influențat de puterea motoarelor și, evident, de cutia de viteză. Dacă un Golf de 10 ani, cu un benzinar de 1,4 litri și cutie mecanică este pus în vânzare la preț mediu de 5500 de euro, atunci un diesel cu transmisie automată și motor 2.00 TDI costă și cu 2000 de euro mai scump.  

În interior, uiți că ești într-un automobil compact. Multe elemente sunt inspirate de la Passat, model superior clasei compacte. Habitaclul Volkswagen Golf 6 este bine izolat fonic de zgomotul exterior. 

Dar, fiind un model popular, atenție la numărul de kilometri rulați. Se întâmplă ca unele exemplare să aibă rulajul modificat. 

Volkswagen Passat 

Modelul are o istorie de aproape jumătate de secol. Întrucât oferta de Passat este cea mai mare de pe piață, ne vom concentra pe generațiile şase și şapte, produse după 2006. Gama de motorizări este foarte largă, dar diesel-ul rămâne motorul preferat, datorită consumului redus. După 2008, au fost introduse noile TDI-uri cu tehnologie common-rail, considerate mai performante şi mai economice, dar mai puțin rezistente în uzură, față de TDI-urile clasice.

Cunoscutul model de clasă medie este una dintre cele mai căutate mașini de către familiști. Spaţiu generos în interior, portbagaj mare, manevrabilitate bună, scaune confortabile, ergonomie şi calitate superioară a materialelor sunt doar câteva dintre atuurile mașinii.  

Versiunea break este și mai căutată pentru spaţiul său generos şi opțiunea de modulare a scaunelor din spate. Există o diferență mare de preț între un Passat diesel și versiunile pe benzină. Un TDI la mâna a doua, de 10 ani de exemplu, ajunge să coste și 10 000 de euro, în timp ce un benzinar poate fi cumpărat și cu 8 000.

Volkswagen Tiguan

Este un model realativ nou din gama Volkswagen. Prima generație a apărut în 2007, iar în 2011 i s-a făcut un facelift. Crossover-ul de mărime medie este o alegere potrivită pentru cei care țin neapărat să conducă o mașină înaltă, ca să treacă cu ușurință de terenul accidentat de la țară, sau peste bordurile din oraș.

Pentru că tot am dat exemple de mașini de zece ani, ne vom axa și de data aceasta pe faceliftul apărut în 2011. Tiguan a împrumutat cele mai bune sisteme tehnologice de la fratele mai scund – Golf. Vorbim despre tot ce înseamnă asistență la rulare. Și după 10 ani, materialele folosite pe interior nu te fac să te întrebi de ce ai dat bani pe un Tiguan. Un mare avantaj este portbagajul de 470 de litri, imens pentru un crossover.

Ca şi celelalte Volkswagen, Tiguan este disponibil atât în versiuni pe benzină, cât și diesel. Majoritatea au capacitatea 2.00 litri, indiferent de combustibil. Există, însă, și versiunea de 1,4 litri pe benzină, acesta fiind și cel mai accesibil. Prețul unui Tiguan rulat, de 10 ani vechime, cu cea mai slabă motorizare și cutie mecanică începe de la 10 000 de euro.  

Volkswagen Touareg 

Acest model nu poate fi comparat cu nici unul dintre cele trecute în revistă până acum. E total diferit. Doar nu în zadar are la bază platforma pe care grupul Volkswagen a dezvoltat-o şi pentru Audi Q7 şi Porsche Cayenne.

În echiparea standard, orice Touareg vine cu un sistem de tracţiune integrală, cu un diferenţial central ce poate varia inteligent cuplul între punţi, cu posibilitatea de a fi blocat manual, dar şi cu funcţie de reductor. Opţional a fost disponibilă suspensia pneumatică. Astfel, Touareg are un potenţial mare pe teren accidentat.

Fiind o maşină grea, Touareg are nevoie de un motor pe măsură, dar cei care caută un consum redus nu îl vor găsi aici deoarece în oraş, valorile pot trece, fără probleme, peste media de 15 l/100 km. 

În Republica Moldova cele mai populare Touareg-uri sunt cele diesel: 2.5 TDI (cinci cilindri, 174 CP) şi 3.0 TDI (şase cilindri, 225 CP). Prețurile sunt pe măsura luxului și confortului oferit. Un Touareg, fabricat în 2011, va costa 22-23 de mii de euro. Există și o opțiune mai ieftină, doar că exploatarea unui Touareg american cu motor pe benzină, de trei litri, îți vor seca rapid economiile pe care, aparent, le-ai făcut.

Mai multe detalii despre Oferta “Mașina Lunii Noiembrie”, care este Volkswagen, afli în orice oficiu Mogo, sau la numărul de telefon – 022 802 828.

Articole similare

Must-have-urile pentru mașină: Ce trebuie să ai mereu în interiorul autoturismului tău

11.03.2024

Cât de des ar trebui să schimbi uleiul de motor?

04.03.2024

Cum să conduci o mașină în condiții de vânt puternic

13.02.2024